Warning: A non-numeric value encountered in /customers/b/0/f/molendehoopoldebroek.nl/httpd.www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5852

Helpt u mee de molen nog beter te laten draaien? De restauratie is bijna klaar, maar voor een levendige molen zijn vele helpers nodig. Voor ieder talent hebben wij een passende klus. Van molenaar tot schilder, van gastvrouw tot bestuurslid.

Voor vragen? Neem contact met ons op.

Wij zoeken:

1. Meedenkers
Er zijn twee vacatures in het bestuur van Stichting Molen de Hoop 1853. We zoeken naar kandidaten met een juridische en/of ondernemende achtergrond.

2. Molenaars (in opleiding)
Je houd je onder andere bezig met:

  • De molen draaiende houden
  • Bezoekers vertellen over het ambacht
  • Schoonmaak en soms onderhoud

Voor verdere informatie: www.vrijwilligemolenaars.nl/opleidingen

3. Gidsen
Wij zijn op zoek naar enthousiaste vertellers voor toeristen en passanten, maar ook voor schoolklassen en overige groepen. De molen is onderdeel van het educatief programma van scholen “Reizen in de tijd’. Gidsen kunnen het hele jaar door aan de slag: in de zomer- en andere vakanties vooral toeristen, daarbuiten de scholen (ca 15 keer per jaar).

4. Gastheren en -vrouwen
Tijdens de draaidagen willen wij graag toeristen en passanten wat te eten of te drinken aanbieden. Wij zoeken gastheren en gastvrouwen in het zomerseizoen en op zaterdagen.

5. Aanpakkers
Er is nog behoorlijk wat onderhoud te doen, zowel binnen als buiten. De nadruk ligt nu vooral op het groot onderhoud, bijvoorbeeld schoonmaken en schilderen van zowel de molen als bijgebouwen. Daarna volgt het algemeen onderhoud. Ook dit is het hele jaar door.