Gelderse molendag – 26 november 2022

Het Gilde voor Vrijwillig Molenaars bestaat dit jaar 50 jaar. Een mooie reden dus voor een feest voor iedereen die liefhebber is van de vernuftige werktuigen die ons land wereldberoemd hebben gemaakt.

Op zaterdag 26 november zullen de ruim 150 molens in Gelderland hun deuren openen. De molenaars en vrijwilligers ontvangen u, jong en oud, met open armen op deze feestelijke dag. Natuurlijk doet molen De Hoop in Oldebroek ook mee.
(Zuiderzeestraatweg 252, Oldebroek)

De toegang tot de molen is gratis! Een kleine vrijwillige donatie voor het onderhoud van de molen wordt altijd op prijs gesteld.
Bezoekers krijgen een rondleiding met enthousiaste uitleg over dit levende monument. Zo kunt u zien hoe de we graan tot meel vermalen om brood of pannenkoeken mee te bakken en hoe we olie persen uit lijnzaad.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles. Op de molen valt voor jong en oud van alles te beleven en te zien. Zoals natuurlijk het draaien van de wieken met snelheden tot meer dan 100 kilometer per uur bij een sterke wind.

De meeste molens in Gelderland draaien wekelijks en zijn dan ook meestal open voor bezoek. Loop daarom gerust eens binnen bij een molen in uw buurt als u de wieken ziet draaien en de blauwe wimpel uithangt.

Meer weten of zelfs interesse om vrijwilliger of molenaar te worden? Kijk voor meer informatie op: https://vrijwilligemolenaars.nl