Het oude ambacht van molenaar kun je nog steeds leren. Het zoeven van de wieken door de wind, het zingen van de molenstenen tijdens het malen van graan of het stampen van de heien wanneer er olie wordt geslagen in de oliemolen. En dat alles aangedreven door de wind. Hard werken maar ook rustgevend; onthaasten. Cultuur historisch erfgoed. Molens zijn ook één van de Nederlandse iconen, naast tulpen, klompen en kaas.

Molenaar word je niet zo maar. Er gaat een gedegen opleiding aan vooraf van twee jaar. Veel ervaring op doen op de molen en stage lopen op andere molens maar ook de theorie leren in de avonduren. Kom eens langs en praat met één van onze molenaars.

Het is een geweldige hobby maar het vraagt veel tijd en grote betrokkenheid. Kom eens langs en praat met een van onze molenaars of ga naar de site van Het Gilde van Vrijwillige Molenaars voor meer informatie.

Sinds 2017 staat het ambacht van molenaar op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid bij de UNESCO. Hoe leuk is dat!