Kunstmarkt 9 september

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 9 september is er een kleinschalige kunstmarkt op het terrein van molen De Hoop in Oldebroek. De molen is de hele dag open en te bezichtigen. De molenaars geven u graag een rondleiding.
Het initiatief voor de kunstmarkt ligt bij kunstenares Ingrid Bastiaan uit Wezep. “We doen dit expres op Open Monumentendag omdat de molen dan ook te bezichtigen is”.
Aan de kunstmarkt werken de volgende kunstenaars mee: Rob Boerma – pottenbakken; Kindeng Simamora – schilderijen van gedroogde bloemen; Ingrid Vening-Krooneman – aquarellen; Esther Visser – pastelkrijt, Gert Pruik – aquarellen; Betty van der Kamp – handgemaakte textielsieraden; Fokje van der Kolk – keramiek en Ingrid Bastiaan – schilderijen.

Het thema van de Open Monumentendag is dit jaar
“Levend Erfgoed”.

Molen de Hoop is een unieke molen met drie functies. Als er voldoende wind is kunnen bezoekers zien hoe er olie wordt geslagen of graan wordt gemalen.
Het oliewerk bevindt zich op de begane grond en de graanmolen staat op de tweede verdieping. U kunt deze allemaal bezichtigen.
Voor bezoekers die liever niet naar boven gaan is er beneden een groot televisiescherm waarop alles te zien is.

Ook kunt u zelfgemalen volkorenmeel kopen bij de molen.