Waarom draait de molen wel maar is deze niet toegankelijk?

Vanwege de corona pandemie mogen we géén bezoekers ontvangen. Molen De Hoop is een rijksmonument. Voor een molen geldt: “stilstand is achteruitgang”. Daarom laten we de molen wel regelmatig draaien maar mogen we niemand toelaten tot de corona crisis over is.

Is er een winkel bij de molen waar meel verkocht wordt?

Ja, wanneer u via het terras naar binnengaat, kunt u bij Philadelphia verschillende meelproducten en pannenkoekenmeel kopen. Geopend van maandag t/m vrijdag.

Zijn alle zolders (verdiepingen) van de molen te bezoeken?

De 1e verdieping (de meelzolder) en de 2e verdieping (de steenzolder) zijn te bezoeken, net als het oliewerk op de begane grond. Via de steenzolder komt u ook op de stelling.
De hoger gelegen verdiepingen (de luizolder en de kapzolder) zijn uit veiligheidsoverwegingen niet toegankelijk voor bezoekers.
Echter in onze bezoekersruimte op de begane grond is een gesloten camera systeem aanwezig. Daar tonen we u met plezier de werking van de molen op alle verdiepingen zonder dat u naar boven hoeft.

Is de molen gratis toegankelijk?

De molen is gratis toegankelijk. De molenaars leiden u met plezier rond en geven uitleg over de verschillende functies van de molen. Bij voldoende wind malen we graan en slaan we olie uit lijnzaad.
Het onderhoud van de molen kost veel geld. Een vrijwillige bijdrage in de broodtrommel bij de uitgang wordt zeer gewaardeerd.